lampiaone la evenimente

Alege lampioane de revelion

Deși mai sunt mai bine de 4 luni până la petrecerea de Revelion, multe persoane se gândesc deja unde o să petreacă această noapte magică dintre ani. Se fac rezervări la munte, peste hotare în cele mai exotice destinații sau chiar în oraș la cele mai scumpe restaurante. Și asta nu pentru că respectivele persoane ar fi conștiincioase, ci doar din dorința de a plăti mai puțin pentru petrecere mult visată. Iar dacă bugetul nu îți permite să pleci nicări sau vrei pur și simplu să economisești pentru o investiție mai importantă, poți alege să rămâi acasă de Revelion, alegând să sărbotorești această petrecere fără a investi prea mulți bani. Poți, dacă vrei, să organizezi chiar tu o mică petrecere de Revelion urmând ponturile noastre:

  • inviți câțiva prieteni dragi și stabiliți împreună bugetul
  • dacă petrecerea se va ține la tine acasă, asigură-te că vei scoate din încăpere toate obiectele fragile care s-ar putea sparge
  • fiind o petrecere acasă, nimeni nu trebuie să-și facă griji prea mari în privința ținutei
  • muzica va fi ingredientul care va da farmec atmosferei, așa că alcătuiești un playlist special
  • nu cumpărați foarte multă mâncare pentru că oricum nu o să mâncați exagerat de mult. Mai bine alegeți niște finger fod și pregătiți un minicandybar cu dulciurile preferate
  • pentru a celebra trecerea în noul an, lansați lampioane de Revelion. Vă puteți pune o dorință când lampioanele de Revelion se înalță către cer și va fi cu siguranță un moment special pe care toți invitații îl vor ține minte. În plus, lampioanele de Revelion sunt mult mai ieftine decât artificiile, care v-ar costa o mică avere.

Iar dacă vă întrebați de unde a pornit acest obicei frumos al lansării lampioanelor de Revelion, vă spunem că în cultura chinezească, lampioanele sunt prezente încă din secolul al III-lea î.Hr., iar aprinderea lor avea rolul simbolic de a alunga spiritele rele care se spunea că ar bântui casele și sufletele oamenilor. Sărbatoarea lampioanelor, în China, este celebrată, fără întrerupere, de peste 2000 de ani, pentru a marca începutul unui nou an chinezesc. Legendele spun că, la origine, un astfel de moment se leagă de dorința arzătoare a oamenilor de a-l îmbuna pe Zeul Focului, care amenințase că va incendia capitala imperiului, pe data de 15 a primei luni din an. Atunci, se spune că cineva a avut ideea ca, înainte de această data, toți locuitorii să iasă în stradă, cu lampioane portocalii aprinse, astfel încât zeul să creadă că cetatea este deja în flăcari și să renunțe la gândul său de a-i pedepsi pe oameni. Este o istorisire frumoasă care ne place să credem că este adevărată și de care ne amintim la fiecare ocazie pentru lansarea unui lampion.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *